torsdag 2 april 2009

Bollen har satts i rullning

Dagen efter att riksdagen röstat igenom den könsneutrala äktenskapslagen kommer Grön Ungdom ut ur garderoben och drar igång kampen om antalsneutrala äktenskap. Det är språkröret Maria Ferm som tillsammans med RFSL Ungdoms ordförande Felix König har skickat ut ett pressmeddelande om att det nu är dags för nästa steg:
"Tyvärr är juridiskt och ekonomiskt skydd fortfarande, trots dagens kloka beslut, förbehållet vissa former av samlevnad. Vi i RFSL Ungdom och Grön Ungdom tycker att vi kan våga mer!"

Inom tio år kommer vi förmodligen tillåta månggifte i Sverige. Det har tidigare läckt ut att Socialdemokraterna tar dessa frågor en i sänder, eftersom man riskerar att stöta bort konservativa väljare om alla "liberala reformer" kommer för tätt inpå varandra. Men med skickligt lobbyarbete dröjer det inte länge förrän en man kan ingå äktenskap med två kvinnor, eller varför inte åtta män och fem kvinnor?

Läser vidare i Dagens artikel att "(Ferm och König) menar att de representerar två normkritiska ungdomsförbund. De slår fast att ungdomar i dag är särskilt intresserade av att gifta sig.
- Vi står för en nyare, modernare syn på relationer än vad könsneutralt äktenskap innebär. Vi tycker att romantik bör separeras från ekonomi och juridik. Människor lever tillsammans i många olika familjekonstellationer i 2000-talets Sverige. Det handlar om allt från kompisar som delar lägenhet, vänner som bor i kollektiv, syskon som delar boende till andra regnbågskonstellationer. Staten bör inte lägga sig i av vilken anledning människor väljer att bo ihop - och staten bör inte heller premiera vissa, men inte andra.


Syskon som delar boende? Är det meningen att dessa syskon också ska få gifta sig med varandra?
Det skulle ju inte vara ett helt ologiskt steg i utvecklingen.

1 kommentar:

  1. Det finns säkert ett fint namn på denna skrämselpropaganda, men jag kommer inte på det nu. Men resonemanget är "om vi går med på ditten så är alla spärrar borta och då måste vi gå med på datten också".

    Vilket naturligtvis är rent nonsen. Nu har man äntligen tillåtit homosexuella att gifta sig. Det betyder inte att man måste inför antals- eller artneutral äktenskapslagstifning.

    friskytten.blogg.se

    SvaraRadera