måndag 9 mars 2009

Guteland är inte synsk

SSU:s ordförande Jytte Guteland skriver i SvD idag att demokratiska organisationer som S, V, MP och deras ungdomsförbund måste ta i hand på att inte släppa in AFA eller andra våldsverkare i demonstrationstågen. Det är bra att Guteland tydligt tar avstånd från hobbyrebellerna i extremvänstern. Man kan väl också säga att det var på tiden.
Guteland verkade dock förvånad över att det förekom våldsamheter: "Jag reste till Malmö i tron att medverka i en fredlig demonstration för ett viktigt syfte. Aldrig kunde jag föreställt mig den scen jag skulle möta."

Jag vet inte om hon bara var naiv, men man behövde ju inte vara synsk för att redan på förhand inse att det skulle bli våldsamt.

(Uppdatering): Och Israel brukar i vänsterkretsar kallas en apartheidstat. Nu kallar två forskare vid Simon Wiesenthal-centret Sverige detsamma. I Jerusalem Post anklagar forskarna politikerna i Malmös fritidsnämnd för att ha gett efter för påtryckningar från stadens anti-israeliska muslimska minoritet, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion. (DN)
De kanske överdriver i sin kritik mot Sverige, men visst frodas antisemitismen här.


Kristdemokraterna vill subventionera barnafödslar med 10 000 kr, men de andra allianspartierna är tveksamma. M, C och FP vill hellre förenkla för familjerna med hushållsnära tjänster och skattesänkningar. Jag vet inte om KD:s förslag är det bästa, men det är ju det enda som skulle vara till fördel för alla eftersom det inte förutsätter att föräldrarna arbetar eller att de vill ha hushållsnära tjänster. Dessutom skulle låginkomsttagarna märka störst skillnad med ett sådant "bidrag". Å andra sidan skulle kanske priset på t.ex. barnvagnar och barnkläder öka om föräldrarna får mer pengar...
Per Schlingman (M) säger som vanligt att jobben är viktigast. Fast jag hoppas att alla föräldrar och blivande föräldrar där ute faktiskt anser att barnen är viktigare än något annat.

1 kommentar:

  1. Israel är judarnas historiska hem, precis som att Sverige är svenskarnas hem. Fördrev man varenda svensk skulle alla anse det som förståndigt att svenskarna fick tillbaka sitt hem. Men någonstans så försvinner den logiken när det handlar om judar. Lördagens match visar faktiskt rent empiriskt hur alliansen mellan nazister-kommunister-islam har cementerats. Samma gamla unkna antisemitism, att förneka ett folk sitt hem. Palestinierna är alla ättlingar till inflyttade araber. Det finns redan 22 arabstater, men bara en pytteliten stat som heter Israel, och som ALLA palestinier påstår är deras land, trots att det aldrig funnits en "palestinsk" stat. Däremot har det funnits en judisk stat. Samma girighet man beskyller judarna fö (precis som i nazisternas/islamisternas nidbilder) - lika giriga är de arabiska muslimerna. Räcker inte 20+ länder? Varför denna girighet? Och varför denna dubbelmoral? Ska inte IRA få rätt att bli del av irland, eller samerna få sitt egna urhem, eller tyskarna som etniskt rensades från östeuropa få komma tillbaka (Kaliningrad bl.a.)? Vänsterns/Nazisternas/Muslimernas logik haltar värre än en gammal ärrad pirat...

    SvaraRadera