torsdag 19 mars 2009

Hmm...

Hur ska man kunna motverka mobbning på skolgårdar när den fria televisionen sänder program som uppmuntrar folk till just mobbning?

Enligt forskare på KI är oralsex cancerframkallande. Undrar om det kommer några "moralistiska rekommendationer" till följd av detta?
Socialstyrelsen kan t.ex. inleda kampanjer som "Oralsex skadar allvarligt dig och personer i din omgivning" eller "Oralsex dödar".
Nej, så kan man inte göra i Sverige nuförtiden. Allt som har med sex att göra ska ju uppmuntras, annars är man bara en kvarleva från medeltiden.

Och varför är fallet Josef Fritzl så omåttligt intressant för hela omvärlden? Visst är det snaskigt, men det finns så många tragedier, så varför fokusera på en enda?

Reza Rezai står nu inför rätta för att i fem års tid ha arbetat och betalat skatt trots att han enligt den svenska arbetsmarknadens regler inte hade rätt att ha ett hederligt jobb:
"Den svenska arbetsmarknaden är reglerad och med det följer att man ska ha ett arbets- och uppehållstillstånd, säger åklagaren Marcus Sjöstrand."
Jag vet att nya moderaterna har anammat mycket av (S) arbetsmarknadspolitik och att man gärna kramar LO, men nu har det väl ändå gått lite väl långt, Littorin?

1 kommentar:

  1. Sant: Hur skall man kunna arbeta med värdegrunden, när media översvämmas av kränkande TV, Data spel med bara våld och trakasserier och belöningar när man slår ihjäl en "kärring", när Metal musiken breder ut sig med texter som "KILL YOUR MOTHER, SLAUGHTER YOUR DAUGHEER". När ett av Sveriges populäraste program Melodifestivalen har orgier i kränkningar. "Så söta och så tomma i huvudet". Undrar just hur mina elever skulle reagera om jag sade det till dom.
    Inte underligt att våldet ökar bland ungar. Kränkningarna ökar och folket undrar varför??

    SvaraRadera