torsdag 12 mars 2009

(M)igrationspolitik

Idag fick jag en chock när jag skummade igenom Aftonbladets ledarsida. För en gångs skull höll jag med en ledarartikel! Det var Åsa Petersen som hade skrivit en krönika om migrationspolitik. Lika förvånande var att Petersen i sin artikel ställer sig på Kristdemokraternas sida... Det handlar om försörjningskrav för anhöriginvandring, där KD är tveksamma till Tobias Billströms (M) hårdare-tag-politik. De invandrade föräldrar som inte klarar försörjningskravet kommer inte kunna återförenas med sina barn förrän efter upp till fyra år.

Åsa Petersen skriver: Tobias Billström förstår inte vad som är så hemskt med det. Han säger att förslaget ser till barns bästa:
”De barnen som kommer, kommer att komma till ordnade förhållanden och det har hela tiden varit den bärande punkten i den här diskussionen.”
Den svenska migrationsministern hävdar alltså att det är bättre för barn att inte vara med sina föräldrar, än att vara med dem i kris. Han vill hålla kvar barn i länder deras föräldrar flyr ifrån.


I november sa Fredrik Reinfeldt apropå Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningar, att "Vi ska vara så bra att vi visar att de inte behövs". Och det är nog ingen slump att M:s migrationspolitik har blivit hårdare i takt med SD:s framgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar